Tabor - Beograjska ulica 6a 2000 Maribor 02/331-42-19 ali 070/508-201 info@salon-deja.si Brezplačno parkiranje O nas Prijava

Programi preoblikovanja telesa

V našem kozmetičnem salonu smo za naše stranke pripravili tudi programe za učinkovito preoblikovanje telesa. Z vsako stranko se pogovorimo in izberemo njej ustrezen program. Kako dosežemo, da bo naše telo zopet čvrsto, brez celulita in da bomo izgubili trdovratne maščobne blazinice na predelih trebuha, zadnjice, bokih, zunanja in notranja stran stegen, ob kolenih, zgornjem delu rok? To dosežemo z izbiro ustreznih kombinacij tehnik za preoblikovanje telesa Liposukcija / Kavitacija

Kavitacija je trenutno najbolj uspešen in varen način odstranjevanja celulita in odvečne maščobe v telesu. Je neboleča, učinek je viden takoj, rezultati pa so dolgotrajni.

Napredna tehnologija omogoča koncentracijo energije na točno določeni globini v tkivu, kar omogoča selektivno razbitje maščobnih celic v podkožju. Površina kože, žile, živci in mišice ostanejo nedotaknjeni. Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v limfni sistem, kateri poskrbi, da se čimprej izločijo iz telesa, majhen del maščobnih kislin pa potuje v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Najlepše učinke doseženo z kombinacijo različnih anticelulitnih postopkov. Med in po terapiji kavitacije je potrebno izvesti stimulacijo mišic ali radiofrekvenco ali gretje telesa z infrardečo svetlobo in limfno drenažo ali body wrapping.

Na katerih delih telesa in kako se izvaja kavitacija?

S kavitacijo natančno odpravljamo celulit in maščobne obloge na TREBUHU, ZADNJICI, STEGNIH, BOKIH, KOLENIH IN ZGORNJIH DELIH ROK.

Komu je namenjena kavitacija?

Kavitacija je namenjena tako ženskam, kot tudi moškim, ki imajo težave z nakopičenimi maščobnimi oblogami ali celulitom. Obravnava vsake stranke bo individualna, povabljena bo na razgovor, kjer ji bomo pojasnili postopek in odgovorili na morebitna vprašanja.

Previdnostni ukrepi (kontraindikacije)

Kavitacija ni primerna za ljudi z resnimi zdravstvenimi težavami, kot so srčna obolenja, razjede na želodcu, resne težave z želodcem ali bolečine v trebuhu, razjede na črevesju, visok krvni tlak ter sladkorna bolezen.

Prav tako ni primerna za nosečnice, doječe matere, ženske, ki so imele v zadnjih treh mesecih operacijo trebušne votline, ženske v času menstruacije.

Kaj je potrebno storiti pred in po kavitaciji?

 • Pred tretmajem najmanj eno uro ne jemo, popijemo pa primerno količino vode.
 • Čez dan je potrebno piti veliko tekočine, vsaj 2-3 litre vode dnevno.
 • Samo izločanje maščobe pospešimo tudi z aerobno vadbo, ki je po kavitaciji zelo pripročljiva.

V kolikor ste se odločili za zmanjšanje maščobnih blazinic in celulita je potrebno paziti tudi na prehrano. Tukaj ni stroge diete, potrebno je samo jesti zdravo, manj mastno hrano z veliko zelenjave in sadja, izogibamo se prekomernemu pitju kave in vsaj tri dni po tretmaju se izogibamo alkoholu.

Presoterapija

Večina maščobe se izloči preko limfnega sistema našega telesa. Zato je po kavitaciji nujno potrebno še pospešiti limfni obtok. V našem salonu ponujamo presoterapijo – strojno limfno drenažo. Zato smo za naše stranke pripravili tudi pakete za oblikovanje telesa s kavitacijo in presoterapijo.

Dobro delovanje limfnega sistema je nujno za človekovo zdravje. Ta sistem odvaja tekočino, razstruplja in prenavlja tkiva, preceja strupe in tuje substance ter pomaga doseči zdrav imunski sistem.

Če limfni sistem ne deluje najbolje, se začnejo v telesu nabirati strupi, ogroženo je delovanje celic, posledično pa pripelje vse to do fizičnih težav (bolezen, prekomerna teža, celulit, slabo počutje…).

Z limfno drenažo pomagamo telesu, da vzpodbudi delovanje limfnega sistema v telesu. Le to skrbi, da telo očisti strupov in toksinov, ki se nabirajo v njem. Tehnike limfne drenaže imajo analgetični učinek (zmanjšujejo bolečino).

Limfna drenaža je torej zelo primerna metoda za razstrupljanje telesa tudi takrat, ko smo zdravi in nimamo ne zdravstvenih in ne kozmetičnih težav.

To je odlična metoda za uspešno zmanjševanje celulitnih oblog ter za izboljševanje tonusa kože in mišic. Raznoliki programi omogočajo terapijo različnih stanj: za terapijo celulita, za zmanjševanje maščobnih oblog (lipoliza), za tonizacijo kože in vensko ter limfno drenažo.

Radiofrekvenčna terapija omogoča ciljno segrevanje tkiva v usnjici in podkožju, kar povzroči premreženje kolagena in aktivira fibroblaste. Končni učinek tega procesa je skrčenje kolagena in povečanje napetosti tkiva, sčasoma pa se začne tvoriti tudi nov kolagen.

Radiofrekvenca bistveno izboljšuje stanje povešene kože (obraz, roke, prsi, trebuh, boki ...), gladi gube, pomaga pri sanaciji strijaste kože, hkrati pa izničuje videz pomarančne kože na nogah in zadnjici ...

Radiofrekvenca daje odlične rezultate in ne zahteva okrevanja ter je tako odlična alternativa agresivnim laserskim in kirurškim posegom. Presenetljivi rezultati so vidni že neposredno po zaključku posamezne terapije. Izvajamo jo lahko kot samostojno terapijo pri uveli in ohlapni koži ali pa takoj po kavitaciji, da preprečimo ohlapnost tkiva na predelih, kjer smo izvajali kavitacijo.

Bodywraping

To metodo izberemo pri celulitu (pomarančna koža) za zategovanje mlahavih delov telesa, pri oslabelem z vodo nakopičenem tkivu, za toplenje maščob, za prožnost kože po nosečnosti in po ali med shujševalnimi kurami.

Kreme nanesemo od gležnja do prsi. Telo ovijemo s folijo, stranka počiva do 1 uro. Že po enkratnem tretmaju bo viden dosežek - zmanjšanje obsega in maščobnih oblog. Prednost tega načina je, da kreme v telesu delujejo še nekaj ur. Po končanem tretmaju je priporočljivo, da se ne tuširate vsaj dve uri. Za dobre rezultate priporočamo od 8-12 terapij. Body wrapping je odlično dopolnilo drugim tretmajem oblikovanja telesa (kavitacija).

Segrevanje telesa z infrardečo toploto pospeši izločanje toksinov iz telesa ter zmanjšanje obsega, spodbuja procese presnove, jih pospešuje in omejuje razmnoževanje bakterij in virusov. Notranje organe spodbuja k večji aktivnosti. Telo se temeljito očisti in pomladi.

Pozitivni učinki infrardeče toplote so zaznani pri menopavzi, artritisu, revmatizmu, nespečnosti, išiasu, pri odpravi povečane telesne teže, pri odpravi celulita, pomaga vzpostaviti ponovno ravnovesje v telesu pri glavobolih, izčrpanosti, nizkem ali visokem krvnem pritisku, motnjah spomina, zaprtju, astmi, bronhitisu ipd.

V našem salonu uporabljamo infrardečo toploto kot samostojni tretma, najpogosteje pa kot dopolnilni tretma pri oblikovanju telesa.

Elektrolipoliza je električno-terapevtska metoda, pri kateri se razgradi maščobno tkivo in celulit, hkrati pa mišicam daje tonus in spodbuja mikrocirkulacijo. Mišična aktivnost se doseže tako, da postavimo elektrode na problematične, tretirane dele telesa oziroma na maščobno tkivo in celulit.

Prednosti elektrolipolize:

 • Izglubljanje obsega telesa
 • Anticelulitne terapije
 • Izboljšavanje napetosti kože (tonusa)
 • Oblikovanje telesa

Tretmaji so priporočljivi 2-3x na teden!

Kontraindikacije:

 • Oseve, ki imajo vgrajen srčni spodbujevalnik
 • Močna vnetja in vročična stanja
 • Kovinski vsadki
 • Nosečnost
 • Prve tri dni menstrualnega cikla
 • Tromboza ali krčne žile
 • Hipostezija (zmanjša občutek za dotik)
 • Kardio motnje ali težave s kožo