Tabor - Beograjska ulica 6a 2000 Maribor 02/331-42-19 ali 070/508-201 info@salon-deja.si Brezplačno parkiranje O nas Prijava

Storitve

Pedikura

Pedikura

Pedikura je nega nog in nohtov. Naša stopala je treba negovati skozi vse leto. Pomembno je sprotno in pravilno striženje nohtov. Vse več nas ima težave s kurjimi očesi in otiščanci, ki so večinoma posledica nepravilne obutve, udarcev ali dolgotrajnega stoječega dela. Vse težave saniramo s steriliziranim orodjem, za konec pa stopalom privoščimo še kratko masažo s primerno kremo.

Nega obraza

Nega obraza

V današnjem času, ko smo vsakodnevno izpostavljeni zunanjim vplivom, kot so umazano ozračje, vročina ali mraz, je treba še bolje poskrbeti za kožo na obrazu, saj je najbolj izpostavljen del telesa. V porah na obrazu se dnevno kopiči umazanija, ki se nabira znotraj kože ob procesu samodejnega čiščenja kože in umazanija, ki jo »prejmemo« iz zraka, ki nas obdaja. Zato je potrebno pore čistiti, saj se lahko zamašene pore tudi vnamejo. Pri negi kožo najprej površinsko očistimo in jo analiziramo, nato uporabimo piling, da s kože odstranimo nečistoče in odmrlo kožo, nato nadaljujemo z globinskim čiščenjem kože. Po globinskem čiščenju uporabimo masko, primerno tipu kože, s katero kožo pomirimo. Za konec masiramo obraz s kremo, primerno tipu kože stranke. V našem salonu nudimo dve vrsti nege obraza in dekolteja; osnovno in specialno – z ampulami Vita derma, kozmetike Afrodita. Obe vrsti nege izvajamo s kozmetiko Afrodita. Pri negi obraza uredimo tudi obrvi, po potrebi pobarvamo tako obrvi kot trepalnice.

Depilacija

Depilacija

Depilacija je postopek začasnega odstranjevanja odvečnih dlak z določenega dela telesa ali obraza. Ljudje se za depilacijo odločamo bodisi zaradi estetskega videza bodisi zaradi lažjega vzdrževanja higiene. V kozmetičnem salonu Deja izvajamo depilacijo z vročim voskom in trakovi, s katerimi odstranimo nadležne dlačice.

Brazilska depilacija

Brazilska depilacija

Brazilska ali intimna depilacija je postopek odstranjevanja dlak na predelu bikinija, venerinega hribčka, sramnih ustnic in anusa. To vrsto depilacije izvajamo s posebnim voskom za občutljive cone telesa. Prednost brazilske (intimne) depilacije so predvsem higiena, gladka in mehka koža ter posledično tudi počasnejša in redkejša rast dlak. Odstranjene dlake ponovno zrastejo v 2 - 3 tednih. Z omenjeno depilacijo se izognemo tudi neprijetnim posledicam: srbečica, razdraženost.

Masaža

Masaža

Fizično delovanje masaže zajema skoraj vsa tkiva. Klasična masaža telesa ne vpliva samo na izboljšanje toka krvi in limfe, ampak posredno zelo ugodno vpliva na živčevje, predvsem na vegetativni živčni sistem. Masaža deluje še na presnovo, kar se kaže v boljši izrabi hrane, boljši prebavi in izločanju prekomerne vode iz telesa.

Izboljšana prekrvavitev

Glavni učinek masaže je izboljšana prekrvavitev ter boljša oskrbljenost z limfo, kar je osnova za izboljšanje presnove. To je posledica refleksnega širjenja malih in manjših arterij in mehanično pospešenega odplavljanja krvi v venoznem obtoku.

Pospešitev in povečanje krvnega obtoka je refleksni odgovor na dražljaj zaradi stiskanja in popuščanja, in zaradi medsebojnega dotikanja notranjih sten krvnih žil pri masaži. Boljšo prekrvavitev znatno podpira tudi razširjanje krvnih žil, ki ga zaradi trenja povzroča nastajajoča toplota.

Izboljšanje presnove

Najbolj viden je učinek masaže na koži. Izboljšanje presnove in kožnega dihanja dosežemo predvsem mehanično z odstranitvijo površinskih, mrtvih roževinastih slojev in lusk, kakor tudi izločkov znojnih in lojnih žlez. Z masažo omehčamo tudi podkožno celičje in zmajšujemo možnost zlepljenja kože s podlago. Prekomerno nabiranje tekočine in tolšče, razne zatrdline in vozlaste spremembe ali celo brazgotine, z ustrezno masažo občutno zmanjšamo.

Izboljšanje krvne slike

Omeniti je potrebno še izboljšanje krvne slike, znižanje utripa, krvnega pritiska, krvnega sladkorja, znižanje količine kisline in povečanje alkalnih rezerv, važnih za vezavo odvečne mlečne kisline.

Učinek masaže na mišičevju

Učinek masaže pa je najtrajnejši na mišičevju. Predvsem gre za izboljšanje prekrvavljenosti zaradi boljšega dovajanja kisika, grozdnega sladkorja, drugih potrebnih energetskih in za presnovo mišic važnih snovi ter zaradi hitrejšega odvajanja presnovkov, predvsem tistih, ki povzročajo utrujenost (mlečna kislina). Prekrvavljenost se lahko poveča do osemkratno.

Važni učinek je tudi omehčanje in raztegnitev posameznih mišičnih vlaken in odstranitev mišičnih zatrdlin, ki jih povzročajo motnje v lokalni presnovi in previsok, predolgotrajen mišični napon. To povzroča zmanjšanje sposobnosti relaksacije in nagnjenje h krčem.

Masaža sklepov in vezi pa je zlasti pomembna, ker pospešuje cirkulacijo limfe in povečuje izločanje sklepne mazi ter tako sklepe ohranja prožne in gibljive.

Poleg vsega naštetega pa redna masaža ohranja in dviguje telesno vitalnost in zmanjšuje podvrženost poškodbam.

diamantni_piling

Diamantni piling

Diamantni piling je odgovor za mehko, sijočo in gladko kožo! Je učinkovit v odstranjevanju gubic okoli oči, starostnih peg in aknastih brazgotin. Diamantni piling je postopek glajenja kože, ki edini združuje sočasno čiščenje in luščenje kože, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje. Koža se na ta način obnovi, regenerira in pomladi. Primeren je za vse tipe in stanja kože, seveda pa vaši koži prilagodimo ustrezno kombinacijo in intenzivnost brušenja.

Z diamantnim pilingom izboljšamo stanje kože pri:

  • brazgotinah;
  • hiperpigmentaciji;
  • mastni koži z širokimi porami;
  • kože nagnjene k aknam;
  • starajoči se koži (drobne gubice, starostne pege);
  • utrujene in izsušene kože ter od sonca poškodovane kože;
  • pomanjkanju tonusa.

Diamantni piling nam omogoča nežno luščenje z diamantno glavo s pomočjo vakuma. Diamantne glave z različnimi nastavki nam omogočajo, da je luščenje in čiščenje kože kontrolirano, varno in brez bolečin. Med izvajanjem diamantnega pilinga odstranimo odmrle kožne celice in spodbudimo mikrocirkulacijo v koži. Diamantni piling lahko izvajamo tudi bolj agresivno, v kolikor želimo izboljšanje izgleda zaradi brazgotin ali zmanjšanja gub.

Po tretmaju diamantnega pilinga bo  koža bolj gladka, nežna in sijoča, izboljša se struktura kože (zmanjšanje površinskih gubic, zmanjšanje brazgotin po aknah, zmanjšanje hiperpigmentacije). Koža je po postopku diamantnega pilinga čista, prekrvavitev tkiv je povečana, koža pa pripravljena na samoobnavljanje. Koža vam bo hvaležna.

Diamantni piling je varen in učinkovit način za mehansko obnovo kože. Po posegu se lahko takoj naličite in vrnete k vašim opravilom Stranski učinki? Pri diamantnem pilingu jih skorajda ni. Koža lahko prve ure po tretmaju diamantnega pilinga daje rahlo pekoč občutek in lahko postane rahlo rdeča.

Za vidne in zadovoljive rezultate priporočamo, da opravite  6 tretmajev diamantnega pilinga (1x na teden po 6 tednov).  Po tretmaju diamantnega pilinga odsvetujemo obisk solarija in neposrednega izpostavljanja soncu. Med tretmaji diamantnega pilinga je potrebna uporaba krem z visokim zaščitnim faktorjem.  Diamantni piling ni primeren za stranke, ki imajo kožno bolezen, poškodbe na obrazu ali kuperozo.

Maloprodaja kozmetike Afrodita

Maloprodaja kozmetike Afrodita

Po posvetu s kozmetičarko lahko v našem salonu kupite tudi kozmetiko Afrodita za domačo nego.